8 Nisan 2016 Cuma

Nefes Açıcı Organik Buhar Banyosu

Kış ayları sona erdi, ancak bahar ayları astım ve alerjiler için çok daha tehlikeli bir ay. Doğanın canlanmaya başladığı, çiçeklerin varlıklarını kanıtlamak için polenlerini çılgınlar gibi atmosfere saçtığı bu aylarda, kronik astım rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere, güneşe aldanıp şifayı kapanlar dahil pek çoğumuzun nefes darlığı, kesik ve kuru öksürük, burun tıkanıklığı gibi şikayetleri olabiliyor. İşte tam da bu tip durumlarda, özellikle çocuklar için de sağlıklı ve doğal bir yöntem olan buğu tedavisi en etkili çözüm olarak imdadımıza yetişiyor. Aşağıda vereceğim tarifi özellikle yatmadan evvel uygularsanız, gece uykularınız çok daha rahat geçecektir. Şimdiden şifalar dilerim :)


Malzemeler:
* 1 damla limon yağı
* 2 damla okaliptüs yağı
* 3 damla biberiye yağı
* 2 damla nane yağı
* 1 yemek kaşığı kaya tuzu
* 1 lt su
Kaynattığımız 1 lt suyu geniş ve çukur bir cam kaseye veya porselen kaseye alıyoruz. İçerisinde kaya tuzunu çözüyoruz ve yağları ekliyoruz. Yüzümüz kaseden yükselen buhara bakacak şekilde, sudan 20-30 cm uzaktan buharı solurken, etkiyi artırmak için başımıza bir örtü örtebilir ve buharın yoğunluğunu artırabiliriz. Bu işlemi 5 dakika uygulayıp 5 dakika ara vererek 3 kez tekrarlayabiliriz. Dilerseniz hazırladığımız karışımı soğutup, evde kullandığımız soğuk buhar makinesinin haznesine koyarak odamıza nüfuz etmesini de sağlayabiliriz. Bir diğer yöntem de, buhurdanlık kullanmak. Buhurdanlık (yağdanlık) haznesine yarıya kadar su koyup, kaya tuzu hariç tüm yağları ekleyerek tealight mum ile ısınmasını ve buharın odaya yayılmasını sağlayabiliriz. Dikkat edilmesi gereken bir konu, buhurdanlıktaki suyun bitip sadece yağın kalmaması gerekiyor. Bu dudumda yağlar yanarak yoğunlaşabilir. Haznedeki su miktarını arada kontrol etmeyi unutmayınız.

Ev Yapımı Organik Göz Çevresi Kırışıklık Kremi


Çok mühim mevzulardan biridir kırışıklıklar. Özellikle 30 yaş ve sonrasında göz çevresinde ve dış kenarlarında oluşan, kaz ayağı dediğimiz çizgilerin derinleşmesi ile kendini belli eden bu kaçınılmaz durumu hem geciktirmek, hem de etkilerini minimuma indirmek, hatta gerilemesine yardımcı olmak adına sizlere tamamen organik bir tarif vereceğim. Kalemleri kağıtları hazırlayın sevgili takipçiler, işte ev yapımı organik göz çevresi kırışıklık kremi huzurlarınızda.

Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
* 5 damla E vitamini (eczanelerde satılan ampullerden kullanabilirsiniz)
* 3 damla jojoba yağı
* 3 damla buğday yağı
* 1 tatlı kaşığı naturel gül suyu
Tarifimize yine benmari usulü hindistan cevizi yağımızı eriterek başlıyoruz. Bunun için genişçe bir kaseye kaynamış sıcak su koyuyoruz. Suyun içerisine daha küçük bir kase oturtup kaşıkla aldığımız katı kıvamlı hindistan cevizi yağımızı bu küçük kaseye aktarıp karıştırarak eritiyoruz. (Kapağı açıldıktan sonra hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edelim. Tariflerde kullanmak için hep benmari usulü eritelim.) Eriyen yağın içerisine E vitaminini, jojoba yağını ve buğday yağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Son olarak da gül suyumuzu ilave edip yeniden homojen kıvama gelene kadar karıştıralım. Artık karığımımızı temiz boş bir krem kabına alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakabiliriz. Kıvamı bir süre sonra koyulaşacaktır. Gündüz veya gece parmak ucumuzla kremimizden ufak bir miktar alarak göz çevremize masajla yedirebiliriz. Pratik ve doğal güzellik..



7 Nisan 2016 Perşembe

Ev Yapımı Organik Bitkisel BB Krem - Fondöten

En sevdiğim ürünlerden birisi. Yaz kış makyaj sevenler, bronzluktan hoşlananlar ve cilt kusurlarını örtmek için organik ürün arayanlar burada mı? İşte doğal ve organik ev yapımı BB krem, bir diğer deyişle hafif fondöten tarifim...

Malzemeler:

1 yemek kaşığı coconut oil (hindistan cevizi yağı)
1 çay kaşığı jojoba yağı
1 yemek kaşığı %100 organik Aloe Vera jeli
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kakao tozu 
1 çay kaşığı pırıltılı naturel yağ (isteğe bağlı, ben Nuxe'un shimmer içerikli kuru yağını kullandım)

Hazırlığımıza hindistan cevizi yağını oda sıcaklığının üzerinde sıvılaştırmak için benmari usulü ısıtarak başlıyoruz. Likit kıvama gelen yağımızı ürünü hazırlayacağımız boş ve temizlenmiş krem kabına alıyoruz. İçerisine sırasıyla Aloe Vera jelini, jojoba yağını ve kuru yağı (isteğe bağlı) ekleyip homojen kıvama gelene dek karıştırıyoruz. Sonra sırasıyla karıştırarak tarçın ve kakaoyu ekliyoruz. Kakaonun miktarini cilt renginize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu nedenle karışıma kakaoyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın ve arada bilek içinizde rengini kontrol edin. Toz malzemeleri de iyice karışıma yediriyoruz. Kuru yağda hafif bir esans olduğundan ben esans eklemedim. Ancak, dilerseniz ve kuru yağ kullanmayacaksanız herhangi bir esans (turunçgilleri ve nane-limon tarzı asiditesi olan tipleri önermiyorum) tercih edebilir ve 1-2 damla ekleyebilirsiniz. İşte naturel ve tamamen doğal içerikli BB Kreminiz hazır bayanlar. Tüm ürünlerde olduğu gibi, bu ürünü de lütfen önce bilek içinizde ufak bir bölgede test ederek herhangi bir alerjik reaksiyon veya irritasyon yaratmadığından emin olunuz.

İşte filtresiz çekimle kendi cildimde öncesi(üst) ve sonrası (alt) fotoğrafım. Ürünün de son halini görebilirsiniz.


Organik Deodorant, Stick Deodorant, Roll-on Yapımı

Bugün aktara (modernize olmuş adıyla organik ürünler pazarı) gittim ve bir çanta dolusu malzeme ile eve döndüm. Daha evvelden araştırmalar yaparak, bulunabilirliği kolay olan ve maliyeti makul bazı malzemelerden oluşan ev yapımı çeşitli ürünler için reçeteler oluşturmuştum. bu reçetelerden ilk etapta yapmak istediklerimin içerik malzemelerini, yani hammaddelerini almış oldum. Sizlere sadece tarifleri vermekle kalmayıp, bu tariflerin ne kadara mal olduklarını da açıklayacağım. Böylece sizler de evde doğal ürünler yapmanın aslında sağlıklı olduğu kadar ekonomik de olduğunu görmüş olacaksınız sevgili takipçiler.
Günün tarifi: Ev Yapımı Organik Stick Deodorant (mum deodorant)
Not: Fotoğrafta görünen markaların muadillerini de kullanabilirsiniz. Bunlar benim sürekli kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerdir.
 Malzemeler:
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
*1 tatlı kaşığı karbonat
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*10 damla çay ağacı yağı
*3 damla vanilya esansı


Benmari usulü hindistan cevizi yağını eritip nişastayı, karbonatı ve yağı ekleyip kaşıkla karıştırarak homojen muhallebi kıvamına getirip son olarak esansı ekliyoruz. (Esans olarak lavanta, limon, yasemin ve benzer çeşitleri de tercih edebilirsiniz) Bir küçük kaseye veya bitmiş stick deodorant kabına veya silikon buz kalıplarına koyarak buzdolabında katılaştırıyoruz. İhtiyaç oldukça çıkartıp kullanıp yine buzdolabında muhafaza edebiliyoruz. Missss




Merhaba organik severler! 

Uzun zamandır farklı konularda, daha ziyade iş hayatı, satış teknikleri, çalışma psikolojisi, depresyon ve anksiyete, NLP ve benzer konularda makaleler yazıyorum. Bunları hem site ve bloglarımda yayınlıyor, hem de bir enstitü ile birlikte çalışıyorum.
Son zamanlarda tüm bu psikoloji ve iş yaşamı arasında yoğurulmanın dışına çıkıp farklı bir konu üzerine araştırmalar yapmaya başladım. Malum, özellikle çocuklu bayan ve bayların daha çok ilgilendiği bir alan var: Organik yaşam...
Ben de artık tüketim alışkanlığı kaynaklı sağlık kayıplarından korunmak ve biraz da ekonomi yapmak amacı ile hep kullandığımız ürünleri organik hammedeler ile evde üretmeye başladım.
İnternet başlı başına bir bilgi dehlizi. Aradığınız her konuda çeşit çeşit bilgi bulabiliyorsunuz. Eh, hal böyle olunca ben de kişisel ve ev kozmetiklerini eldeki malzemelerle, veya kolay temin edilebilen maddelerle nasıl formüle edebilirim diye gece gündüz araştırmalar, denemeler ve sağlam reçeteler yapmaya başladım. Önce kendimde uygulayıp memnun kaldığım bu reçeteleri de benim gibi doğal yaşama meraklı tüm insanlarla paylaşmak istedim.
Ev yapımı kozmetik ile ilgili gün be gün artacak formül ve reçeteletimle şimdi huzurlarınızdayım.
EV YAPIMI DOĞAL GÜZELLİK REÇETELERİ

PS: Biyokimya ve benzer bir alanda herhangi bir kurum tarafından aldığım bir eğitim ve sertifikam mevcut değildir. Bu konuda bir eğitim almayı düşünüyor ve kurum araştırıyorum. Fakat, içiniz bir nebze rahat olsun ki,  fen lisesi mezunuyum, 2 üniversite bitirdim ve bu formülleri oluşturmak için tüm dünyadan makaleler ve yayınlar okuyorum. Yine de yayınladığım reçeteler ile yapacağınız ürünleri lütfen uygulamadan önce küçük bir bölgede deneyin. Zira, her bünye birbirinden farklıdır. Alerjik, hassas veya belli rahatsızları olan kişilerin bu denemelerden bile evvel bir uzmana veya doktoruna danışmasını tavsiye ederim.

Evet, hazırsanız başlayalım şu ev tipi laboratuvar çalışmalarımıza, ne dersiniz? 😊